1. tema:
Dok unosim tekst u blog, stiže mi poruka da u arhivi imaju noviji tekst od ovog što kucam. Dešavalo se to i ranije, tehničke stvari ne znam, pa to više nisam ni gledao.
-Skinem ja neki dan svoj dokument sa svog bloga i, slučajno, na dokumentu ispod naslova ispisana poruka podrške:
“Authors: Dell“ ili “ Authors: Moja.. Authors: Moj Drug…“
Kad saberem poruke podrške za mesec Maj, dobijem broj 4, 5..
Nađem i mene na nekom dokumentu; Autors: Mladen Popović, ipak sebe ne brojim-ja sam prošlost.
2. tema:
“Prvo čisto ekološko mleko“ u reklamama je starije od mleka iz prvobitne zajednice. Mleko koje su ljudi pili zadnji milion godina je, po teoriji brojeva, mlađe od ovog mleka iz reklame; isto je i sa“ekološkom“ ribom iz konzervi.
Uvek sam voleo da čitam istoriju, nisam voleo obavezu da učim; i ne treba mi, istorija se ponavlja- u Mostaru su pre tri decenije od srušenog starog mosta napravili još stariji most.
DAKLE:
-Da nije danas starijeg rada, već juče ne bi imali noviji.
Mislim da je sofisticizam primenljiv, ne mogu se izvući iz ove logike, moram je prihvatiti- na kraju jedne narodne pripovetke čovek nosi magarca na leđima;
nema razloga da ne idem sa novim naslovom “Pišem đabe i o svojoj ,rani“:
K dva trougla i šest preseka triju pravi i kubne
Odnosi između karakeristika K centralnih trouglova kubne-odnosi karakteristika K dva trougla triju pravih na kubnoj i šest preseka pravih i kubne
Metod rada-koeficijenti prave.
∆ DEF i ∆ ABC imaju različite karakteristike K.
Karakteristika K ∆ DEF je dvostruko veća od K ∆ ABC:
K∆DEF=-2K∆ABC .
Izvođenje:
-Apscise temena ∆ DEF su:
-Zbir levih i desnih strana svetri jednakosti je:
b0(x4+x5+x6)= b0(x1+x2+x3)-3K∆ABC ;
-dodajem b1 sa obe strane jednakosti:
b0(x4+x5+x6)+ b1 = b0(x1+x2+x3)+b1 -3K∆ABC i gotovo!
– Osim -3K∆ABC ,u zadnjem izrazu, zbir sa leve strane je karakteristika K∆DEF, a sa desne je K∆ABC :
K∆DEF=K∆ABC-3K∆ABC=-2K∆ABC.
Jednakosti pod rednim brojem (20.4), (20,5) i (20,6) su obrađene u članku „Apscise i karakteristika K centralnih trouglova kubne“.
Sačan pozdrav i dobro zdravlje,
Autor metoda i izvođenja:
dipl. m. inž. Mladen Popovic